فریدونکنار

شهر فريدونكنار

شهر فریدونکنار

فریدونکنار یکی از خوش آب و هواترین و توریستی ترین شهرستان های استان مازندران است که در بخش شرقی استان مازندران جای گرفته و به واسطه طبیعت زیبایی که در خود دارد، گردشگران زیادی را در تمام طول سال به سمت خود جذب می کند. فریدونکنار از بخش شمال خود به دریای خزر، از شرق به شهرستان بابلسر، از غرببه شهرستان محمود آباد و از جنوب به شهرستان های بابل و آمل منتهی می شود. شهرستان فریدونکنار جزء شهرهای ساحلی استان مازندران بوده و یکی از زیباترین سواحل شمالی کشور را دارد. بسیاری از گردشگرانی که به این شهرستان سفر می کنند، برای گردش خود به دنبال جاهای دیدنی فریدونکنار هستند تا بتوانند گردشی بسیار لذت بخش در این شهرستان را تجربه کنند.

فریدونکنار یکی از شهرستان های استان مازندران است که در شرق این استان جای گرفته و یکی از زیباترین شهرهای ساحلی مازندران به شمار می رود. اهالی این شهر از قومیت طبری هستند و به زبان مازندرانی صحبت می کنند. فریدونکنار در واقع تا پیش از سال 1320 روستای فری کنار بود و پس از سال 1320 تا دهه 1370 در تقسیمات سیاسی کشور به دهستان در شهرستان بابل تبدیل شد. در همان دهه 1370 به بخشداری تبدیل گردید و پس از سال 1386 به عنوان شهرستان شناخته شد. فریدونکنار به دلیل داشتن بارندگی های فراوان، زمینی بسیار حاصلخیز برای کشت برنج و حبوبات دارد و آبگیرها و آب بندان های فراوان توانسته آب و هوای معتدل خزری را برای این شهرستان پدید آورده است.

این شهرستان در قدیم فری کنار نام داشت و امروزه از دو بخش مرکزی و دهفری تشکیل شده است. برخی بر این باورند این شهرستان از آن جهت فری کنار نامیده می شد که فریدون جم یکی از نبیره های جمشید این منطقه را پیدا کرد. در مقابل برخی دیگر نیز می گویند پادشاه کیانی شخصی به نام فریدون بود که روزی سوار بر کشتی به قصد ساختن بنایی مقاوم و مستحکم به ساحل این منطقه رفت. به طور کلی می توان گفت نبرد فریدون و ضحاک: فریدونی که بر علیه ظلم برخاست و پادشاهی ستمگر را به مبارزه دعوت کرد. فریدون یکی از اساطیر ایران و نماد مبارزه با ظلم بعد از مقابله با ضحاک، مرزهای جنوبی ساحل خزر را تحت سلطه خود در می آورد. از آن زمان این منطفه فریدونکنار نامیده شد.

در کتاب های تاریخی، فریکنار نیز خوانده می شود. طبق آخرین سرشماری که در سال 1395 از این شهرستان به دست آمد، جمعیت آن برابر با 38 هزار و 154 نفر می باشد. جمعیت زیادی از این شهرستان را مهاجران طبری اهل بندپی که شامل بهش های بندپی شرقی، بندپی غربی و شهرستان بابل می شود تشکیل می دهد. اقتصاد مردم فریدونکنار بیشتر از طریق کشت برنج و فروش آن می باشد که برنج طارمی از برنج های مرغوب و با کیفیت در کشور به شمار می رود. جاهای دیدنی فریدونکنار علاوه بر جنبه تاریخی و اساطیری، دارای چشم اندازهای طبیعی و بی نظیری می باشند

دلیل نامگذاری فریدونکنار

در زمان های گذشته و در زبان طبری واژه فریدونکنار را فری کنار می نامیدند. همانطور که در بخش قبل ذکر شد، برخی بر این اعتقادند که فریدون را به فریدون اساطیری نسبت داده اند و آن را برای فریدونکنار به کار برده اند. این نام در ابتدا پری کنار نامیده می شد که واژه پر در زبان طبرستانی یا همان مازندرانی پیرامون، کنار و اطراف معنی می دهد واژه کنار به معنای ساحل دریا می باشد.

گزارشات هواشناسی فریدونکنار نیز مانند دیگر شهرهای شمالی ایران به ما ثابت می‌ کند این شهر آب و هوایی معتدل و مرطوب دارد. برای دیدن جاهای دیدنی فریدونکنار چه چیزی بهتر از این که در آب و هوایی معتدل و مرطوب قدم بزنیم و از آسمان آبی و مناطق سرسبز و دریای بی نظیر شمال ایران لذت ببریم. فریدونکنار سرشار از زیبایی های تماشایی ناب است. می‌ توان با خیالی آسوده روزها استراحت کرد و در مناطق دیدنی و جاهای دیدنی فریدونکنار ریلکس کرد و با آرامش خیال تجدید قوایی کرد برای بازگشت به زندگی روزمره.

تقریبا تمام شهرهای شمالی سوغات و صنایع دستی مخصوص به خود را دارند. شهر زیبای فریدونکنار نیز جزء این دسته از شهرهای شمالی بوده و یکی از معروف ترین و بهترین سوغات این شهر برنج مرغوب آن می باشد. اغلب گردشگرانی که به این شهر سفر می کنند، از برنج خوش عطر و طعم آن برای خود و سوغاتی تهیه می کنند. همچنین ماهی هایی همچون سفید، کفال، شک، اورنج، اوزون برون، خاویار و… از دیگر محصولات این شهر می باشد که از آن ها نیز می توانید به عنوان سوغات تهیه کنید. اکنون به صنایع دستی فریدونکنار خواهیم رسید. این شهر صنایع دستی بسیار زیبایی نظیر گلیم های بسیار زیبا و رنگارنگ، حصیر، معرق چوب، سوزن دوزی مازندرانی و… می باشند. هنگامی که چشمتان به این صنایع دستی زیبا بیافتد، محال است برای خود و به عنوان سوغاتی خریداری نکنید.

بندرگاه فریدونکنار

یکی از مهمترین و معروف ترین جاهای دیدنی فریدونکنار بندرگاه فریدونکنار می باشد که ساخت آن در طی لایحه ای در مجلس در سال 1369 تصویب گردید. در سال 1374 عملیات ساخت این بندرگاه شروع شد. اسکله ها و موج شکن های این بندرگاه در سال 1381 ساخته شدند. شناخت مرز مجاز دریایی این بندرگاه به مدت 5 سال به طول انجامید تا بتواند با نام شرکت راهبران این بندر فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کند. بندرگاه فریدونکنار علاوه بر آن که یکی از مهمترین منابع اقتصادی این شهر را تشکیل می دهد، یکی از دیدنی های فریدونکنار نیز به شمار می رود.

ساحل فریدونکنار

همیشه یکی از جاذبه های دیدنی و گردشگری شهرهای شمالی و جنوب کشور، ساحل آن شهر می باشد. یکی از زیباترین و بهترین جاذبه های گردشگری فریدونکنار، ساحل فریدونکنار می باشد. این ساحل دارای طول 8 کیلومتر بوده و از ویژگی های آن می توان به کم عمق بودن، شیب ملایم و داشتن بستر شنی برای تفریحات ساحلی و شنا اشاره کرد. جالب است بدانید تابستان های هرسال طرح سالم سازی دریا را برگزار می کنند تا این ساحل به یکی از بهترین سواحل شمالی کشور برای تفریح و گردشگری تبدیل شود.

ساحل فریدونکنار که یکی از مناطق دیدنی فریدونکنار شمرده می شود، دارای پلاژهای آقایان و بانوان بوده تا گردشگران بتوانند به راحتی از شنا کردن در دریای خزر لذت ببرند. اما توجه داشته باشید برای شنا در این دریا حتما نکات ایمنی را رعایت نمایید تا خطر و یا مشکلی به وجود نیاید. همچنین همراه داشتن لوازم ضروری و لباس اضافه را فراموش نکنید. اگر به فریدونکنار رفتید و قصد بازدید از این ساحل را داشتید، می توانید برای دسترسی به آن از خیابان امام به سمت میدان ماهی حرکت کنید. به این میدان که برسید دریا را می توانید مقابل خود مشاهده کنید

دامگاه پرندگان فریدونکنار

دامگاه پرندگان فریدونکنار به عنوان یکی دیگر از جاهای دیدنی فریدوکنار شناخته می شود که بالغ بر 87 گونه پرنده مهاجر را در خود جای داده و آن ها را تحت پوشش خود قرار داده است. این دامگاه در مساحتی به حدود 46 هکتار پدید آمده و به عنوان مناسب ترین محیط زندگی برای پرندگاه مهاجر آبزی از آن یاد می شود. این دامگاه در زمان پهلوی ساخته شده و پرندگانی همچون پرستوی دریایی، اردک سفید، بوتیمار کوچک، طاووسک، بلوطی، چنگر نوک سرخ، چنگر، اردک بلوطی و… را در خود نگهداری می کند. اما متاسفانه در دامگاه پرندگان فریدونکنار برای شکار این پرندگان از روش های سنتی و مدرن استفاده می کنند.

شالیزارهای فریدونکنار

همه ما با برنج خوش طعم و خوش عطر شهر فریدونکنار آشنا هستیم. این برنج های خوش طعم و خوش عطر حاصل زحمت های آقایان و بانوان این شهر است که در شالیزارهای فریدوکنار کشت می شوند. از آنجایی که خاک شالیزارهای فریدونکنار موجودات ریز خاک یرا در خود دارند، کار تهویه هوا در خاک را به عهده دارند و باعث می شوند شالیکاران کود کمتری را در خاک مصرف کنند. شالیزارهای فریدونکنار که مملو از سرسبزی و زیبایی است، به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی فریدونکنار شناخته می شود و هنگامی که از کنار آن ها عبور می کنید، زنان و مردانی را خواهید دید که با لباس های محلی و رنگارنگ مشغول کشت برنج هستند و شما با تماشای این صحنه های می توانید آرامش را احساس کنید و برای لحظاتی زندگی شهری، آلودگی هوا، مشغله های زندگی و کار را از ذهن خود دور کنید.

درست بعد از این که شالیکاران عملیات برداشت برنج را به پایان می رسانند، درست همزمان با مهاجرت پندگان مهاجر به این سرزمین است و این زمین ها برای مدت زمان 6 تا 7 ماه آماده میزبانی از آن ها می شود. یکی از بهترین زمان هایی که می توانید از شالیزارهای فریدونکنار دیدن کنید، فصل های نیمه اول سال می باشند که سرسبزی آن ها را مشاهده می کنید.

تالاب فریدونکنار

تالاب فریدونکنار به عنوان معروف ترین مکان های دیدنی فریدونکنار شناخته می شود، که در بخش جنوبی اسن شهر جای گرفته است. هنگامی که هوا رو به سرما می رود، پرندگان مهاجر به سوی تالاب این شهر مهاجرت می کنند. این تالاب در مساحتی به وسعت 5 هزار و 400 هکتار قرار دارد و از آنجایی که در فصل زمستان پرندگان مهاجرت می کنند، از بهترین زمان های بازدید از آن زمستان ها می باشد. پرندگان مهاجری که به این تالاب مهاجرت می کنند از جمله پرلا، غازهای وحشی، عقاب شاهی، حواصیل، مرغابی، باکلان، مرغ سقا، قره غاز، قو، شاهین و… می باشند. تالاب فریدونکنار در بخش جنوب شرقی این شهر جای گرفته و اگر در میان جاهای دیدنی فریدونکنار آن را انتخاب کردید و به سراغ آن رفتید، جالب است بدانید یکی از نادرترین گونه های پرندگان که درنای سیبری می باشد، در فصل مهاجرت به تالاب فریدونکنار می آید. همچنین این تالاب به عنوان یکی از غنی ترین اکوسیستم های تالاب شمال کشور به شمار می آید و در کنوانسیون بین المللی رامسر به ثبت رسیده است.

پارک لاله فریدونکنار

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری فریدونکنار پارک ساحلی لاله می باشد که که از بهترین مکان ها برای اسکان مسافران و گردشگران به شمار می آید. در این پارک ساحلی تمام امکانات رفاهی فراهم شده تا محیطی امن و مجهز برای مسافران پدید آید. بسیاری از گردشگرانی که به این شهر سفر می کنند و به دنبال جایی هستند تا بتوانند هزینه های اقامتی خود را کاهش دهند، می توانند به سراغ پارک ساحلی لاله فریدونکنار بروند. این پارک ساحلی در کنار دریا قرار داشته و شما می توانید با رفتن به آن و قدم زدن و استراحت در آن از صدای آرامش بخش امواج دریا و پرندگان لذت ببرید. پارک لاله فریدونکنار که از جاهای دیدنی فریدونکنار شمرده می شود، دارای امکانات رفاهی مناسبی از جمله آلاچیق، نمازخانه، سرویس بهداشتی و… می باشد و به همین جهت گردشگران و مسافران می توانند برای اسکان خود در آن چادر بزنند و در فضایی آرامش بخش همراه با صدای دلنشین دریا شب خود را به صبح برسانند.

باغ پرندگان فریدونکنار

باغ پرندگان فریدونکنار که از دیدنی های فریدونکنار به شمار می رود، در یکی دیگر از جاهای دیدنی فریدونکنار که پارک ساحلی می باشد قرار گرفته است. این جاذبه دیدنی به عنوان نخستین باغ پرندگان شمال ایران شناخته می شود و در نزدیکی دریای این شهر واقع شده است. پرندگانی که در این باغ پرندگان نگهداری می شوند شامل انوع گونه های پرندگان همچون مرغابی، غاز وحشی، مرغ وحشی، مرغابی، خوتکا، پلیکان، قو و پرندگان مهاجر می باشند که اگر شما هم به پرندگان و تماشای زندگی آن ها از نزدیک علاقه مند هستید، می توانید از میان جاذبه های گردشگری فریدونکنار به باغ پرندگان فریدونکنار بروید و خاطرات خوش و به یادماندنی را برای خود ثبت کنید.

روستای ازباران

روستای ازباران با قدمتی طولانی مدت، که طبیعت و سرسبزی های بسیار زیبایی را در خود جای داده است، به عنوان یکی از مناطق دیدنی فریدونکنار شناخته می شود. این روستا در فاصله 5 کیلومتری از فریدونکنار واقع شده و تعداد 6 آب بندان را شامل می شود که امروزه مورد بازسازی قرار گرفته اند. اهالی این روستا از طریق صیادی، کشاورزی و شکار پرندگان مهاجر اقتصاد خود را می گردانند. اگر تصمیم گرفتید روستای ازباران را از میان جاهای دیدنی فریدونکنار انتخاب کنید و به سمت آن رفتید مردمان روستا با خوش رویی و مهربانی از شما پذیرایی می کنند. روستای ازباران بسیار زیبا و سرسبز بوده و زمین های شالی متعددی در آن وجود دارند که در آن ها برنج و چای بسیار مرغوب کشت می شود.

شهرک ساحلی خزرشهر

شهر زیبای فریدونکنار شهرک های متعددی را در خود جای داده که یکی از معروف ترین این شهرک ها، شهرک ساحلی خزرشهر می باشد و از آن به عنوان یکی از دیدنی های فریدونکنار یاد می شود. این شهرک که در فاصله 6 کیلومتری از فریدونکنار قرار گرفته، به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شده و به دلیل فاصله بسیار کمی که از تهران دارد، گردشگران زیادی آن را به عنوان مقصد گردشگری و اقامتی خود در میان جاذبه های گردشگری فریدونکنار انتخاب می کنند و به سراغ آن می روند. به خصوص فصل تابستان که فصل سفر به شهرهای شمالی می باشد، گردشگران زیادی به سمت آن می روند. شهرک ساحلی خزرشهر همانطور که نامش پیداست، در نزدیکی دریا قرار داشته و از طبیعتی منحصر به فرد و بسیار زیبا بهره می برد.

پل فلزی فریدونکنار

پل فریدونکنار که از جاهای دیدنی فریدونکنار به شمار می رود، در مرکز شهر قرار داشته و پلی تاریخی به حساب می آید و قدمت آن به بالغ بر 80 سال می رسد و در زمان پهلوی اول ساخته شده است. لذا در زمره بناهای تاریخی فریدونکنار قرار می گیرد. این پل بخش شرقی و غربی شهر بابلسر را به هم متصل می کند و روی رودخانه بابلرود قرار دارد. پل فلزی فریدونکنار که با نام پل معلق فلزی بابلسر نیز شناخته می شود و از دیدنی های فریدونکنار می باشد، توسط طراحان سودی و آلمانی در سال 1313 ساخته شده و به عنوان نخستین پل ماشین روی ایران از آن یاد می شود. طول این پل به 80 متر، عرض آن به 8 متر و ارتفاع آن نیز به 16 متر می رسد. با توجه به این که نزدیک به 90 سال از ساخت آن می گذرد، اما استحکام خود را حفظ کرده است. گردشگران می توانند طلوع و غروب خورشید را از بالای این پل نظاره گر باشند و تصاویر بسیار زیبایی را ثبت نمایند.

روستای جزین

یکی دیگر از روستاهایی که در شهر فریدونکار قرار دارد و از جاهای دیدنی فریدونکنار به شمار می رود، روستای جزین می باشد که در بخش جنوب شرقی این شهر و در فاصله 13 کیلومتری از آن واقع شده است. اگر در میان گشت و گذار در دیدنی های فریدونکنار به دنبال جاذبه ای سرسبز و بکر بودید، می توانید خود را به روستای جزین برسانید و از طبیعت فوق العاده آن لذت ببرید. چرا که این روستا حدود 60 هکتار از اراضی خود را به پوشش جنگلی بکر و سرسبز و حدود 50 هکتار دیکر را به دریاچه اختصاص داده است. رودخانه بسیار زیبا و چشمنوازی در میان جنگل این روستا جاری شده که چشم انداز و طبیعت بسیار زیباتری را برای جزین پدید آورده است. همچنین از آنجایی که این روستا و به خصوص جنگل آن میزبان گردشگران زیادی می باشد، امکانات رفاهی مناسبی از جمله سرویس بهداشتی برای آن تعبیه شده است.

بازار ماهی فروشان فریدونکنار

بازار ماهی فروشان در تمام شهرهای شمالی یکی از شلوغ ترین و معروف ترین بازارها محسوب می شوند. بازار ماهی فروشان فریدونکنار نیز همانند بازار ماهی فروشان دیگر شهرهای شمالی از شلوغ ترین جاذبه های گردشگری فریدونکنار شناخته می شود و در آن انواع ماهی ها مانند کولی، سوف، کفال و… وجود دارند که می توانید برای خود تهیه کنید و غذای دریایی بسیار تازه و لذیذی را برای خود تدارک ببینید. همچنین حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، می توانید برای گشت و گذار به سراغ آن بروید.