جمعیت مردم بابل
درباره تعداد کسانی که در این شهر زندگی می کنند باید گفت که از زمان های دور این منطقه که تحت حکومت هخامنشیان بود تا به امروز عده زیادی تمایل به زندگی در این منطقه داشتند. به همین دلیل باید گفت مردمی که از مناطق مختلف به این ناحیه کوچ کرده اند معمولا دارای زبان های دیگر یا گویش های متفاوت و ادیان متنوعی بودند.
بر طبق آن چه گفته شد و طبق آخرین سرشماری در 1395 جمعیت کسانی که در این شهر سکونت دارند 250217 نفر می باشدکه معادل 81572 خانوار می شود. بیشتر تعداد کسانی که در بابل زندگی می کنند از 15 تا 45 سال هستند که می توان گفت این شهر جمعیت جوانی دارد و از این بابت از بسیاری از شهر ها برتر می باشد.
دین مردم بابل
آئین مردم ساکن در این منطقه تا قبل از ورود اسلام به ایران میتراییسم بود که درواقع همان آئین مهر پرستی بود. در همین ایام نام شهر نیز مه میترا شناخته میشد و دلیل آن وجود دو آتشکده بزرگ بود که میتوان گفت تراز و جایگاه میترا که همان خدای راستی بود را بسیار بالا می دانستند. آتشکده ها به صورت شبا نه روز روشن بودند و هم اکنون نیز بقایایی ازاین مکان ها وجود دارد.
بعد از این که اسلام به کشور وارد شد، مردم این منطقه کمی پافشاری کردند ولی با فشار از طرف حکومت مجبور به ترک دین خود شده و روی به دین جدید وارد شده آوردند. مردمی که پیور آیین یهودیت بودند نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم چنان در این منطقه زندگی می کردند ولی بعد از مدتی از ایران به جای دیگری رفتند. هم اکنون در بابل اکثر مردم پیرو دین اسلام و مذهب شیعه هستند.
زبان
افرادی که به این منطقه کوچ می کردند دارای زبان یا گویش های مختلفی بودند ولی بعد از چندی زندگی در بین مردم بومی این ناحیه، به زبان مازندرانی سخن گفتند. این زبان را با گویش بابلی می توانید بشنوید که در واقع بیشترین نوع گویش در بین گویش های این خطه می باشد. در بابلسر و فریدونکنار نیز همانند بابل مردم با گویش بابلی سخن می گویند. هم چنین باید عنوان کرد که بابلی ها در سخن گفتن به زبان تبری تبهر ویژه ای دارند.
فرهنگ و هنر مردم بابل
مردم شهر بابل در ادوار مختلف در زمینه فرهنگ و هنر زبانزد بوده اند و در زمینه های مطبوعات، سینما، تئاتر، کتاب خانه، برگزاری جشنواره و نگارخانه های مختلف فعالیت ویژه ای داشته اند.