کلاردشت

شهر كلاردشت

توجه : در بخش اطلاعات شهرهای سامانه گردشگری توریست یار شما میتوانید ابتدا با شهرهای توریستی ایران و همچنین جاذبه های گردشگری این شهرها اشنا شده و سپس با شناخت بیشتر مقصد سفر خود را انتخاب نمایید.

کلاردشت شهری جنگلی در جنوب غربی استان مازندران است که تا پایتخت کشور، کمتر از 160 کیلومتر فاصله دارد. این شهر به لطف فاصله قابل توجهی که تا دریا دارد، از معدود شهرهای مازندران به شمار می رود که آب و هوایی شرجی نداشته و از طرفی به لطف ارتفاع شهر از سطح دریا، همواره با آب و هوایی بسیار خنک و دلنشین در منطقه روبرو هستیم.

کلاردشت در دهه های گذشته تنها یک روستای سرسبز و دیدنی بود و رفته رفته در میان گردشگران از محبوبیت بالایی برخوردار گشت لذا به لطف این موضوع، تصمیم گرفته شد تا روستا گسترش یافته و به شهر تبدیل شود. این شهر جمعیتی بیش از 14هزار نفر دارد که اکثر بومی های منطقه به فعالیت هایی همچون کشاورزی، دامداری و تولید انواع صنایع دستی مشغول هستند و همچنین خوب است بدانید بخش قابل توجهی از درآمد مردم منطقه از طریق صنعت گردشگری تامین می شود. مردم کلاردشت اکثراً به زبان مازندرانی صحبت می کنند اما در میان آن ها، افرادی نیز هستند که به زبان کردی صحبت کرده و به آن ها خواجه وند گفته می شود.

کلاردشت در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب غربی چالوس و بسیار دورتر از دریا قرار گرفته. چشم‌اندازهای رویاگونه در کنار جنگل‌های انبوه و البته آب و هوایی بسیار خنک و مطلوب حتی در گرم‌ترین فصل سال، باعث شده تا این شهر با روستاها و جنگل‌های اطرافش به یکی از جذاب‌ترین مناطق گردشگری در مازندران تبدیل شود.

جنگل های عباس آباد، جنگل آرزو، جنگل مجل، روستای مازیچال، روستای طویدره، رودبارک، لاهو، کردیچال، اجابیت، آبشار اکاپل، دریاچه هفت خوان و البته دریاچه ولشت که نقش بسیار مهمی در محبوب شدن این شهر داشته، از جمله جاهای دیدنی کلاردشت هستند. البته از جاده‌های کلاردشت هم نباید گذشت. عبور کردن از این جاده‌ها به خودی خود یک گردشگری رویایی به حساب می‌آید. کلاردشت دو جاده اصلی دارد. یکی جاده جنگلی عباس آباد و دیگری جاده مرزن آباد به کلاردشت که هر کدام زیبایی‌های منحصر به فردی دارد.

وقتی عاشق طبیعت باشید، نمی‌توانید عاشق زیبایی‌های دریاچه ولشت نشوید. بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین مازندران که میراث طبیعی ایران هم به شما می‌رود، در درون یک دره واقع شده و نمای کوه‌های اطراف جلوه بسیار زیبایی را به این منطقه داده است. دریاچه ولشت یکی از ۱۰ دریاچه آب شیرین در ایران است. این دریاچه آب خود را از چشمه‌های زیرزمینی و آب باران تامین می‌کند. در حدود ۱۵ هزار متر مربع وسعت دارد و عمق آن به ۲۰ متر می‌رسد.

قرار گرفته امکانات تفریحی بسیاری از جمله ماهی‌گیری، قایق‌رانی، بیگ بال (توپی که درون آن قرار می‌گیرید و به داخل دریاچه می‌روید.)، جت اسکی و… باعث شده تا این دریاچه، گردشگران بسیاری را در همه فصول سال به سوی خود جذب کند. در کنار دریاچه ولشت امکانات رفاهی بسیاری مانند، سوئیت‌های اقامتی، کافه رستوران، اسکله، زمین والیبال، مکان‌های برگزاری کمپ، نمازخانه و سرویس بهداشتی هم قرار دارد تا تمامی نیازهای گردشگران را برطرف کند.

دریاچه ولشت در شمال شرقی کلاردشت قرار دارد و به مرزن آباد هم بسیار نزدیک است. برای دیدن این دریاچه زیبا می‌توانید هم از جاده چالوس به سمت این دریاچه حرکت کنید و هم از کلاردشت به آن‌جا بروید. مسیری که به این دریاچه ختم می‌شود، مناسب دوچرخه سواری هم است. اگر اهل پرطرفدارترین ورزش دنیا هستید، می‌توانید با دوچرخه به این دریاچه بروید از طبیعت زیبای مسیری که به دریاچه ولشت ختم می‌شود، لذت ببرید.

مازیچال، مشهورترین روستای اطراف کلاردشت است که در ۲۰ کیلومتری این شهر و در ارتفاع ۲۶۰۰ متری از سطح دریا واقع شده. مازیچال از دو بخش مازی و چال تشکیل شده. در گویش مازنی، مازی به معنای درخت بلوط و چال به معنی گودال است. مازیچال یعنی جایی که در آن درختان بلوط به وفور یافت می‌شود. مازیچال یکی از معدود مکان‌هایی که می‌توان پدیده اقیانوس ابر را از آن‌جا مشاهده کرد.

در روستای مازیچال می‌توانید از صفای مردم روستایی، ابرها، دشت‌های وسیع و جنگل‌های انبوه لذت ببرید. این روستا به دلیل قرار گرفتن ار ارتفاعات رشته کوه‌های البرز تنها در فصول گرم سال (اواخر خرداد تا اوایل پاییز) قابل سکونت است. برای رفتن به مازیچال باید از کلاردشت وارد جاده عباس آباد شوید. در کیلومتر ۲ این جاده می‌توانید مسیر فرعی و منتهی به این روستا را مشاهده کنید.

روستای مازیچال به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات، برق و امکانات روشنایی ندارد. اگر می‌خواهید شب را در این روستا سر کنید، بهتر از چادر و کمپ بزنید و حتما هم لباس گرم و وسایل کامل با خود به همراه داشته باشید.

یکی دیگر مناطق دیدنی کلاردشت، روستای رودبارک است. این روستا در منطقه کوهستانی واقع شده و طبیعتی بکر و دست نخورده دارد. قرار گرفتن علم کوه، یخچال‌های طبیعی، آبشار اکاپل و رودخانه سردآبرود باعث شده تا با بازدید از روستای رودبارک از این جاذبه‌های طبیعی خاص در کنار کلاردشت هم دیدن کنید. در روستای رودبارک انواع قارچ، سبزی‌های کوهی و گیاهان دارویی پرورش داده می‌شود. اگر به این روستا رفتید می‌توانید هم از این گیاهان استفاده کنید و هم به اقتصاد روستا کمک کنید. رفتن به روستای رودبارک بسیار ساده است.

دومین قله بلند ایران بعد از دماوند، علم کوه است که در شهر کلاردشت واقع شده است. درواقع علم کوه مرتفع ترین قله منطقه تخت سلیمان است که صعود به قله کار هر کسی نبوده و حتی حرفه ترین کوهنوردان و صخره نوردان هم به سختی می توانند به قله علم کوه از مسیر شمالی برسند.

علم کوه از غرب به دره های سه هزار، از شمال به شهر چلوس، از شرق به سیاسنگ و از جنوب هم به خرسان راه دارد. اگر قصد سعود به قله علم کوه را دارید خوب است بدانید در طول مسیر، سه جانپناه یا پناهگاه با نام های پناهگاه خرسان در ارتفاع 4700 متری با عنوان مرتفع ترین جانپناه ایران، پناهگاه سرچال در ارتفاع 3800 متری و جانپناه سیاه سنگ ارتفاع 4300 متری قرار دارد که در فصل زمستان به علت بارش برف سنگین در این منطقه، کسی نمی تواند از آنها استفاده کند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید اولین بار در سال 1281 بود که برن مولر، گیاه شناسی آلمانی به عنوان اولین کسی شناخته شد که به قله علم کوه رسید. بعد از او، در سال 1315، اولین ایرانی توانست به قله صعود کند و تا سال ها بعد، گروه های ایرانی مختلفی از 3 مسیر مختلف به علم کوه صعود کردند. پیشنهاد می کنیم اگر شما هم قصد صعود به علم کوه را دارید، نگاهی به سنگ سماور، یکی از عجایب ایران بیاندازید. سنگ سماور درواقع صخره ای بزرگ است که در طول مسیر صعود واقع شده و به صورت عمود بر روی صخره ای دیگر قرار دارد.

کاخ اجابیت یکی از جاذبه های تاریخی کلاردشت است که در میان طبیعت سرسبز شمال پنهان شده است. این کاخ در روستای اجابیت واقع شده است که تنها 2 کیلومتر تا کلاردشت فاصله دارد. قدمت بنای کاخ اجابیت به سال 1318 برمیگردد که با معماری اروپایی ساخته شده و امروزه، نهاد ریاست جمهوری مالکیت آن را بر عهده دارد.

معماری بی نظیر، گچبری های ظریف و زیبا، تزئینات شکیل و آثار و اشیاء جذاب در داخل کاخ از جمله دلایلی هستند که پیشنهاد می کنیم در سفر به کلاردشت و گشت و گذار در این شهر و مناطق اطراف، از کاخ اجابیت نیز بازدید کنید.

تپه کلار از جمله تپه های باستانی استان مازندران به شمار میرود اما جالب است بدانید با اینکه ده ها تپه تاریخی در شمال کشور وجود دارد، این تپه با نام بهشت کاوشگران شناخته می شود چراکه کاوشگران و حتی گردشگران می توانند بدون هیچ مشکل و ترس از نگهابان تپه، اقدام به کاوش و حفاری در این تپه کنند. در سال 1385، اولین کاوش ها در تپه کلار صورت گرفت و بعد از نمونه نگاری استخوان ها، ظروف های سفالی و ذغال ها، تمامی نمونه ها برای بررسی به خارج از کشور فرستاده شد و نتیجه آن اعلام کرد قدمت تپه کلار به بیش از سه هزار قبل از میلاد مسیح برمیگردد.

تپه کلار از نظر تاریخی، ارزش بسیار بالایی دارد و امروزه هم کاوشگران مختلفی به این منطقه سفر می کنند تا بیشتر با تاریخ تپه کلار آشنا شوند اما به لطف منطقه ای سرسبز، چشم انداز بی نظیر از دشت ها و کوه های اطراف و همچنین آب و هوایی دلنشین، تپه کلار یکی از محبوب ترین مناطق دیدنی کلاردشت در میان طبیعت گردان هم به شمار میرود.

جنگل مجل در نزدیکی دره کلاردشت واقع شده است و 6 کیلومتر هم به شهر توریستی حسنکیفت فاصله دارد. اکثر گردشگران و طبیعت گردان در فصل بهار، پاییز و زمستان از جنگل مجل بازدید می کنند چراکه در فصل تابستان و مواقعی که بارش باران در این منطقه کم است، در جنگل هیچ رودخانه ای وجود ندارد هرچند همچنان می توان از طبیعت زیبای جنگل لذت برد.

جنگل مجل نزدیک به روستای رودبارک است که در میان گردشگران، به مراتب محبوب تر از مجل می باشد لذا به ندرت گردشگران از جنگل مجل بازدید می کنند که این موضوع باعث شده اگر به دنبال منطقه ای بکر هستید که در اکثر مواقع، فقط خودتان در طبیعت زیبایش حضور دارید، بی شک جنگل مجل می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد.

روستای کردیچال از توابع شهر کلاردشت است که همانند این شهر، از معدود مناطق مازندران است که آب و هوایی دلنشین و غیر شرجی دارد. روستای کردیچال تابستان های بسیار خنک و زیبا و زمستان های بسیار سردی دارد بطوریکه در گرم ترین روزهای تابستان، دمای هوا نهایت به 30 درجه سانتی گراد بالای سفر و در روزهای زمستان، میانگین هوا به 10 درجه زیر صفر می رسد. جالب است بدانید در هر فصلی به روستا مراجعه کنید، همواره مشاهده می کنید که بومی ها لباس های نسبتاً گرم بر تن دارند.

برای رسیدن به کلاردشت از جاده چالوس تا مرزن آباد آمدیم، و سپس مسیر مرزن آباد کلاردشت را ادامه دادیم. اما حالا قصد داریم از یکی از زیباترین جاده‌های ایران بازگردیم، جاده‌ی رویایی عباس آباد پیش روی شماست. این جاده از کلاردشت آغاز می‌شود و انتهای آن به جاده‌ی ساحلی می‌رسد. تقریبا” یک ساعت رانندگی در پیچ و خم‌های بسیار زیبا و در میان جنگل‌هایی با درختان بلند قامت را تجربه خواهید کرد.